Sve kategorije

Kompanija News

Ti si ovdje:Početna> Vijesti > Kompanija News

Kako odabrati svoj Padel reket?

Vrijeme: 2022-11-09 Hits: 48

Bilo da ste napredni igrač ili ste novi u Padelu, odabir pravog reketa je važna odluka. Postoji širok asortiman reketa na tržištu, ali nemaju svi iste cijene i performanse, pa koji je pravi za vas?

Prva stvar koju trebate imati na umu je da ne postoji takva stvar kao što je “savršen Padel reket”. Ipak, svakako postoji Padel reket, koji vam najviše odgovara. Ostavljajući po strani razmatranja kao što su cijena ili estetika, postoji nekoliko karakteristika koje određuju kako će Padel reket funkcionirati u vašoj ruci i to bi trebali biti glavni vodeći principi pri odabiru vašeg Padel reketa. Najvažniji faktor pri kupovini vašeg reketa trebao bi biti vaš nivo igre i karakteristike koje reket može ponuditi vašoj igri.

4

1.Vaš reket treba da odgovara vašem nivou igre

●Početnik,

●Obični igrač (srednji)

●Napredni ili profesionalni

2.Durability

Padel reket, kao i svaki drugi proizvod, treba da bude dobrog kvaliteta. Međutim, zbog svoje inherentne svrhe udaranja lopte, ona mora biti kombinacija određenih karakteristika kao što su mala težina, elastičnost i čvrstina. To znači da bi njegov sastav mogao uključivati ​​idealnu kombinaciju različitih materijala različite otpornosti i trajnosti.

U osnovi, Padel može izgledati kao jedan komad, ali u stvari postoje tri dijela s različitim kompozicijama spojenim zajedno u jedan oblik:

●Okvir ili profil: spolja oko glavnog udarnog područja, što reketu daje čvrstinu i snagu.

●Udarna površina: je najvažniji dio reketa jer je to područje gdje lopta udara i učinak zavisi od njihovog sastava.

●Osiljka: koja je obično omotana oko gume ili ručke na kojoj rukujete reketom.

3

3. Odgovarajuća težina

Reketi se generalno mogu podijeliti na lakše (manje od 375 grama) ili teže (preko 375 grama). Svaki od njih će dati zamahu različite performanse i stoga se savjetuje da odaberete težinu ovisno o nivou igre.

S tim u vezi, imajte na umu da iako ćemo lakši reket moći pomicati s većom lakoćom i brzinom (idealno za odbojkašku igru), vi ipak gubite snagu u svojim udarcima, posebno kada se umorimo. Teški reket će se teže pokretati, ali s druge strane, dat će više snage pri udaru. Ključ za to kako se nosimo s težinom reketa ovisi o tome kako je ta težina raspoređena u samom reketu.

4. Balans

U Padel reketu, ravnoteža označava tačku u kojoj je najveći dio težine koncentrisan duž njegove vertikalne ose. Bilans može biti:

Visoki: ovi reketi se nazivaju "velike glave" jer je njihova težina koncentrisana bliže glavi reketa (suprotan kraj drške.) Uprkos manjoj težini, postavljanje težine na većoj udaljenosti od naše ruke učinit će da se osjećamo da teže su više. Ova vrsta reketa daje veliku snagu, ali može preopteretiti zglob, jer je težina udaljenija, pa je poluga veća (potrebna je veća snaga za držanje reketa). Ovi reketi visokog balansa obično imaju dijamantski oblik na vrhu.

Srednji/uravnotežen: težina je malo bliža dršci, što omogućava bolje rukovanje reketom; čime se pruža veća kontrola i manje opterećenje za zglob. Ovi reketi obično imaju oblik suze, a neki modeli mogu biti i okrugli.

Niska: koncentracija težine leži daleko ispod, blizu ručke i to daje odličnu kontrolu, jer se ruka sada može lakše kretati. Ali nedostaje mu snage, što je neophodno za volej i defanzivne udarce. Uglavnom ga koriste iskusni igrači sa odličnim dodirom i iako se čini kontradiktornim, preporučuje se i početnicima jer će im omogućiti bolju kontrolu. Ovi reketi obično imaju okrugli oblik. Naš najnoviji oblik kalupa za vašu referencu.

2

Ukratko, zapamtite da vam svi reketi neće odgovarati jednako dobro. Umjesto toga, svakoj osobi će biti potreban model koji odgovara njenom fizičkom stanju i nivou igre. Kako se vaše vještine razvijaju, performanse koje tražite u reketu će se također razvijati, ali gore objašnjeni kriteriji će ostati korisni pri odabiru vašeg sljedećeg Padel reketa.

1

Vruće kategorije